Bewust winkelen

Ga je voor nieuw, repareren, tweedehands of leen je sommige producten? Bewust winkelen en consuminderen is goed voor milieu en klimaat. Waar kun je op letten?

Delen heeft de toekomst! Wanneer je spullen zoals een hogedrukspuit, babybadje of auto deelt, scheelt dat voor milieu en je portemonnee. Online platforms maken het makkelijker om elkaar te vinden voor delen, lenen, ruilen of huren.

Een bijzonder kastje, leuk jurkje of servies: tweedehands is vaak je beste keuze. Het is uniek, goedkoper en meestal beter voor het milieu. Met vintage of brocante haal je iets bijzonders in huis. En ook alledaagse dingen kun je prima tweedehands shoppen. Ga je klussen? Maak van iets ouds nog wat moois.

Nederlanders nemen jaarlijks afscheid van miljoenen kapotte apparaten, gescheurde kledingstukken en andere gesneuvelde spullen. Zonde, want repareren is meestal beter voor het milieu omdat er zo minder energie en grondstoffen nodig zijn voor nieuwe producten.

Als je wilt weten welke kringloopwinkels er in Vlaardingen zijn, klik dan op de volgende link: https://allekringloopwinkels.nl/zuid-holland/vlaardingen.

Bron en meer tips: https://www.milieucentraal.nl/bewust-winkelen/.