Bewoners kritisch op ontwikkeling DOK99-terrein: ‘Dit is een brug te ver’

Bewoners die rond het terrein van het oude DOK99 aan de Anna van Saksenweg in Vlaardingen Holy wonen, krijgen mogelijk een ander zicht vanuit hun huis. De gemeente wil mogelijk op het terrein van het voormalig restaurant en bowlingcentrum een appartementencomplex bouwen van vijf verdiepingen hoog. Ontevreden bewoners zijn sinds 2021 in gesprek met de gemeente, tot nu toe volgens bewoners met weinig resultaat.

Omwonenden Carol Smits en Jo Brand lopen om het voormalige DOK99-gebouw heen en filosoferen over de bestemming van dit terrein. “Als ze de woningen twintig meter naar de Holysingel verplaatsen dan heeft niemand daar last van”, zegt Smits. Brand beaamt dit en ziet voor zich dat er een grote groene ruimte ontstaat langs de weg die de wijk een open uitstraling geeft.

Ontsluiting

Brand en Smits maken zich niet alleen zorgen over het aanzicht, maar ook om de drukte in de wijk. De gehele wijk heeft maar één uitgang. Brand is bang dat het daardoor extra druk wordt in de wijk. “Wij hebben een voorstel gedaan bij de gemeente om een extra baan aan te leggen richting de uitgang van de wijk. Een baan om naar rechts te gaan en ook één om naar links te gaan. Hierdoor wordt de doorstroming een stuk beter.”

Het liefst hopen de omwonenden dat er recreatie op het oude DOK99-terrein komt. Volgens de bewoners verliest de Holy met het sluiten van DOK99 de enige eetgelegenheid. De hele wijk zou volgens bewoners plezier hebben aan een nieuw restaurant.