Benefietvoorstelling voor VR-brillen kinderafdeling Franciscus Vlietland

Komend weekend organiseren Theater aan de Schie en Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen een speciale benefietvoorstelling om geld op te halen voor het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Het geld wordt besteed aan VR-brillen, die kinderen moeten helpen bij hun behandelingen in het ziekenhuis.

Komende zaterdagavond en zondagmiddag worden de voorstelling gehouden. De voorstellingen zijn zonder publiek: belangstellenden kunnen thuis gratis meekijken naar de balletvoorstelling en doneren. Het programma met de titel ‘De Belofte’ is een belangeloze samenwerking tussen het theater en de ballet- en dansstudio.

In de voorstelling treden de verschillende groepen die actief zijn bij de Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen op. Daarnaast wordt er meer uitleg gegeven over het goede doel. De voorstelling wordt gepresenteerd door Tjerk van der Ende.

Angst bij behandelingen
Het doel is om 10.000 euro op te halen, waarmee een aantal VR-brillen van 1.600 euro per stuk kunnen worden gekocht. De brillen zijn zeer welkom op de kinderafdelingen van de beide vestigingen van het Franciscus. Met de virtualrealitybril kunnen de kinderen die onder behandeling zijn zich verplaatsen naar een virtuele wereld. In plaats van kijken naar hoe ze behandeld worden, kijken ze bijvoorbeeld naar olifanten, een achtbaanrit of spelen ze een spelletje. Daardoor wordt de behandeling minder angstig.

De gratis tickets voor de voorstellingen zijn te reserveren via theateraandeschie.nl. Daar kan nu ook al gedoneerd worden voor het goede doel.

Beluister hier het interview met Rob Roos, directeur van Theater aan de Schie: