Benefietvoorstelling haalt ruim 11.000 euro op voor VR-brillen Franciscus

De Stichting Vrienden van het Vlietland Ziekenhuis mag ruim 11.000 euro besteden aan de aankoop van VR-brillen voor de kinderafdelingen van het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Het geld werd afgelopen weekend bij elkaar gebracht tijdens een benefietvoorstelling van Theater aan de Schie en de Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen.

De voorstellingen werden gehouden zonder publiek: belangstellenden keken thuis gratis mee naar de balletvoorstelling en werden opgeroepen om te doneren. Dat gebeurde massaal. Het streefbedrag van 10.000 euro werd ruimschoots overschreven. De teller stond zondag aan het einde van de dag op 11.211 euro. Het programma met de titel ‘De Belofte’ werd opgezet als een belangeloze samenwerking tussen het theater en de ballet- en dansstudio.

Het bedrag werd door Rob Roos (directeur van Theater aan de Schie) en Rowana Wolff (Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen) overhandigd aan Cor Lamers. Behalve burgemeester van Schiedam is Lamers ook actief als voorzitter van de stichting Vrienden van het Vlietland Ziekenhuis.

De brillen zijn zeer welkom op de kinderafdelingen van de beide vestigingen van het Franciscus. Met de virtualrealitybril kunnen de kinderen die onder behandeling zijn zich verplaatsen naar een virtuele wereld. In plaats van kijken naar hoe ze behandeld worden, kijken ze bijvoorbeeld naar olifanten, een achtbaanrit of spelen ze een spelletje. Daardoor wordt de behandeling minder angstig.