AZC Vlaardingen moet weg

De meerderheid van de Vlaardingse gemeenteraad heeft besloten dat de AZC-boot binnen 14 dagen uit Vlaardingen moet vertrekken.

De stemverhouding tijdens de gemeenteraad was 19 voor en 13 tegen. Waar het schip met bewoners naartoe moet is nog onduidelijk. In een eerder geval is een cruiseschip met bewoners overgevaren van Ridderkerk naar Krimpen aan den IJssel. Volgens Ivana Somers een reële optie. De fractie van Ron Boers had van het begin af aan al twijfels en Ron Boers en Tim Thiel waren toen dan ook de enige twee tegenstanders: “Laten we ons richten op het woningtekort waar Vlaardingen mee te maken heeft.” Ook liet de AOV-fractie van zich horen: “Wij snappen het hele democratische proces niet meer. Wij zijn als Vlaardingse raad gewoon aan de kant gegooid.”

Ook was er veel onduidelijkheid over het aantal incidenten. Ben Trooster: “ik woon er vlak naast, maar heb nooit iets gemerkt”.

We praten hierover vanmiddag uitvoerig verder in het programma Vlaardingen Vandaag van Omroep Vlaardingen. Te gast zijn: Ivana Somers, Ron Boers en Ben Trooster.

Fragment: Raadsvergadering 3 februari 2022