Anderen helpen met besparen op energie

Wilt u graag andere inwoners van Vlaardingen helpen de hoge energiekosten te verlagen? Word dan energiecoach of energiefixer!

Als energiecoach adviseert u mensen thuis over eenvoudige, doeltreffende maatregelen om energie te besparen. Vrijwilligers die zich aanmelden als energiecoach krijgen eerst een korte opleiding op kosten van de gemeente. Zo bent u als energiecoach goed op de hoogte van de mogelijkheden om energie te besparen voordat u op pad gaat. 

De energiefixers bezoeken andere Vlaardingers om in hun woning eenvoudige energiebesparende maatregelen door te voeren. Denk dan bijvoorbeeld aan het aanbrengen van tochtstrips en radiatorfolie. Als energiefixer beschikt u dus over twee rechterhanden. Uiteraard krijgt u als energiefixer instructies van de gemeente over welke maatregelen het gaat en hoe u deze het beste kunt toepassen. Zowel de energiecoaches als de energiefixers ontvangen een vrijwilligersvergoeding.

Wordt u er warm van om andere mensen uit de kou te helpen? Meld u dan aan en geef uw gegevens door via het contactformulier: https://balie2.vlaardingen.nl/Formulieren/flow/stateAction.do?flow=kl_process_add_contactformulier&state=uwgegevens_personen.

Bron: Gemeente Vlaardingen