Ambachters zetten hun tuinen open voor bezoek

Vlaardingen Ambacht staat in het teken van Rondje Ambacht. Een route van tien aangeklede tuinen die iedereen kan bezoeken. Het is de zevende keer dat Vlaardingers hun tuin openstellen om bewonderd te worden door iedereen die dat wil.

Nadat het evenement werd geopend door wethouder Lianne van Kalken kon het bezoek aan de tuinen beginnen. Organisator Loek Snijders raadt de mensen aan om een rondje maken door de wijk. “De bewoners hebben hun best gedaan om hun tuin er zo goed mogelijk uit te laten zien. Daarnaast brengen ze spullen onder de aandacht om mogelijk te verkopen”.

Trudy’s tuin is één van de tien plaatsen die te bezichtigen is tijdens het Rondje Ambacht en haar tuin heeft een speciaal tintje. “Franse brocante is het thema van mijn tuin, daarnaast is er veel kleur in de spullen die ik verkoop”, aldus Trudy.

Volgend jaar

Snijders is enthousiast over een vervolg van Rondje Ambacht in 2024. “Het ligt er een beetje aan of het druk bezocht, maar daar hebben wij wel heel veel vertrouwen in. Ik ben er heel positief over gestemd.”