Albeda-studenten van de Bakery Innovation Academy in Vlaardingen in finale van NK Skills Heroes

Albeda deed met 13 mbo-studenten op 31 maart en 1 april mee aan de finale van de mbo-vakwedwedstrijden Skills Heroes.

Twee Albeda-studenten van de Bakery Innovation Academy in Vlaardingen deden mee en eindigden bij de acht besten in hun vakgebied van Nederland. Het gaat om Joanne Elbers (Patissier) en Aerin Hoetmer (Boulanger). Zij hebben een geweldige prestatie geleverd. Het duo Isabel Riveros Ortellado en Lleili Aquino Alcantara (entreeopleiding Assistent horeca) won Goud! Kiran Bihari (Juridisch dienstverlener), Megan Bossche (International event management studies), Leendert Rietveld (Ondernemer retail) gingen met een bronzen plak naar huis. Albeda is ongelooflijk trots op alle studenten die, na een zware selectie, hebben meegedaan aan deze Nederlandse kampioenschappen.

Overige finalisten
Naast Joanne, Aerin en de vijf medaillewinnaars waren er nog zes studenten van Albeda die zich in de afgelopen maanden via (kwalificatie)wedstrijden hebben geplaatst voor de finale-wedstrijden van Skills Heroes. Stuk voor stuk inspirerende en gemotiveerde talenten:
· Facilitair dienstverlener – Jaden van ’t Hoft
· Beveiliger – Anne Sophie Brits
· Doktersassistent – Angela van der Sluis
· Maatschappelijke zorg – Desi Broeder
· Junior stylist – Björn Koppenaal
· Specialist mode/maatkleding – Perseus van Duijn

De studenten hadden veel support tijdens de finalewedstrijden. Klasgenoten, begeleiders, docenten kwamen met bussen naar de Jaarbeurs om de Skills Heroes van Albeda aan te moedigen. Studenten van Albeda Horecacollege kookten tijdens de finaledagen voor de finalisten en hun begeleiders. Opvallend was de fantastische sfeer. Iedereen had er zin in en voor iedereen was het een geweldige ervaring.

Sinds 2002 zet de stichting WorldSkills Netherlands zich in ter promotie van het beroepsonderwijs en vakmanschap onder jongeren. De organisatie wil jongeren inspireren en motiveren voor beroepsonderwijs en vakmanschap. (Internationale) vakwedstrijden staan hierbij centraal. Deze worden in samenwerking met partners georganiseerd op scholen of op beroepenevenementen. WorldSkills Netherlands geeft jongeren hiermee de kans te excelleren in hun vak.