Afvalpas, woonwagens en wandelgekte: luister hier Dicks in Space terug

Benieuwd wat er in het satirische Dicks in Space op zondag 28 februari werd behandeld? Hieronder kan je per fragment terugluisteren.

Dicks in Space is het satirische radioprogramma van Omroep Vlaardingen. Elke laatste zondag van de maand wordt het Vlaardingse nieuws beschouwd via interviews, sketches en liedjes.

Afvalpas
Sinds deze maand is de afvalpas van kracht. Idee van de gemeente was: alleen nog met de afvalpas kan je het afval weggooien om de hoeveelheid afval terug te dringen. Maar hij kan open met een OV-chipkaart of bankpas en er zijn veel storingen. Optimaal is het dus nog niet…
(Muziek: Joan Osborne – ‘One of us’)

Frans Assenberg kan z’n werk niet doen
Journalist Frans Assenberg van Groot Vlaardingen kan door de coronapandemie z’n werk niet doen. Zo ging een artikel over de verloedering van de stad vanwege zwerfafval anders dan hij hoopte. Bij Dicks in Space legt hij uit waarom hij z’n werk niet goed kan doen.

‘Gemeente voert uitsterfbeleid wat betreft de woonwagenbewoners’
Ingehuurd ambtenaar Hjelmar Galerie is namens de gemeente Vlaardingen verantwoordelijk voor het beleid wat betreft de woonwagenbewoners in Holy.

‘Water’
De ijspret in Vlaardingen was enorm met een vrieskouweekend in februari. Volop schaatspret en daar hoort natuurlijk een ode aan het mooie, flexibele water bij.
(Muziek: Ramses Shaffy – ‘Laat me’)

Vlaardingers massaal aan het wandelen
De wandelpret was er ook deze maand. Na de lancering van de Vlaardingse Ommetje-competitie met de bijbehorende app zijn nóg meer Vlaardingers gaan wandelen. Maar is het nog wel voor je plezier of dwingt het competitie-element je tot het uiterste?
(Muziek: Maroon 5 – ‘Makes me wonder’)

Wethouder Bart Bikkers reikt Flip Vethaaktrofeeën uit
Het lijken er steeds meer te worden: de Flip Vethaaktrofeeën die jaarlijks worden uitgereikt. Er komen steeds meer categorieën bij, lijkt wel.

Sneeuwschuifdienst
Ambtenaren van de gemeente Vlaardingen schijnen soms wat mot te hebben over seizoensdienst. Want niet elk jaargetijde, lijkt geliefd. De discussie komt op gang door de vele sneeuwval deze maand en de bijbehorende sneeuwschuifdienst.

Lukas Jossen reikt gratis ruitjes uit voor ijzerkoekjesbeeld
Een mooie geste van Lukas Jossen. Zijn ijzerkoekjesbeeld kennen ruitjes en daar moet je normaal voor betalen. Maar bij Omroep Vlaardingen maakt hij bekend welke vijf Vlaardingers een gratis ruitje krijgen.