Aanpassing weekendwerkzaamheden A20 van 2 tot 5 december: A20 blijft open, alleen afsluitingen van op- en afritten richting Rotterdam

Vanwege het verwachte koude weer in het weekend van 2 tot 5 december, kan slechts een klein deel van het geplande werk op de A20 doorgaan. Daarom blijven rijstroken op A20 open en zijn alleen een aantal op- en afritten richting Rotterdam op verschillende tijdstippen afgesloten. Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met een iets langere reistijd. 

Door de koude weersomstandigheden kunnen de voor dit weekend geplande werkzaamheden, zoals asfalteren, niet doorgaan. Dit werk wordt uitgesteld naar het voorjaar van 2023. Van vrijdag 2 december 21.00 uur tot zaterdag 3 december 08.00 uur zijn op- en afrit 8 (Vlaardingen-West) en op- en afrit 9 (Vlaardingen) richting Rotterdam afgesloten, evenals de verbindingsweg naar de Beneluxtunnel bij het Kethelplein. Op zaterdag 3 december is oprit 9 (Vlaardingen) richting Rotterdam overdag afgesloten en zaterdagnacht 3 december en zondagnacht 4 december geldt dat voor afrit 8 (Vlaardingen-West). Het verkeer wordt omgeleid.

Verschillende werkzaamheden zoals heien en intrillen van een buispaal op zaterdag overdag kunnen voor geluid in de omgeving zorgen. Om de geluidshinder van het verkeer tijdens de bouwperiode te beperken, plaatst bouwconsortium BAAK in de nachten van 2, 3 en 4 december tijdelijke geluidsschermen langs de weg.  

Alle informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.blankenburgverbinding.nl/a20.