Aanloopfase wietexperiment

Minister Kuipers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en minister Yeşilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) hebben op 22 februari besloten om te starten met een aanloopfase. Dit betekent dat in de gemeenten Tilburg en Breda telers naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar kunnen starten met leveren aan de coffeeshops.

Tijdens de aanloopfase kan er op kleine schaal in de gemeenten Breda en Tilburg, naar een initiatief van de burgemeesters van deze gemeenten, eerder gestart worden met levering aan coffeeshops. Hierbij mogen coffeeshops ook nog inkopen bij hun oude leveranciers.

Het doel van de aanloopfase is om te oefenen met alle processen en systemen die hierbij komen kijken, zodat de start in alle gemeenten van de overgangsfase soepeler kan verlopen.

De verwachting is dat de aanloopfase start in het vierde kwartaal van 2023, het moment dat minimaal drie telers gereed zijn om te leveren. Om het experiment in alle deelnemende gemeenten te kunnen starten is het belangrijk dat de kwantiteit, kwaliteit en diversiteit van wiet en hasj voldoende zijn.

Bron en volledige bericht: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2023/02/22/aanloopfase-wietexperiment-op-kleine-schaal-in-tilburg-en-breda