Aangepaste editie Geuzenpenning

Vanwege de uitbraak van het coronavirus zal er dit jaar geen uitreiking plaatsvinden van de Geuzenpenning. Wel zullen er op zaterdag 13 maart vanaf 12.00 uur films vertoond worden over de Geuzen en Malgorzata Gersdorf, de winnares van dit jaar.

De Geuzenpenning is dit jaar toegekend aan Malgorzata Gersdorf, de voormalige voorzitter van het Poolse Hooggerechtshof. Door de beperkingen in verband met de uitbraak van het coronavirus zal de onderscheiding dit jaar niet worden uitgereikt.

Wel zal er op 13 maart een toespraak van Malgorzata Gersdorf worden gestreamd met twee films van Ruud Stapel: één over de Geuzen en één over het werk van mevrouw Gersdorf. Bovendien zorgt de uitvoeringscommissie van stichting Geuzenpenning voor bloemen bij de Geuzengraven op begraafplaats Emaus en het Geuzenmonument op de Markt in Vlaardingen.

De films kunnen worden bekeken op www.omroepvlaardingen.nl of www.geuzenpenning.nl en de uitzending wordt ingeleid door Kathleen Ferrier, voorzitter van Stichting Geuzenpenning.