‘Aanbevelingen kinderombudsman worden overgenomen, maar weet niet hoe snel we dit kunnen’

De armoederegelingen in Vlaardingen zijn volgens een rapport van de kinderombudsman voor verbetering vatbaar en de meest kritische aanbevelingen worden overgenomen door het college. Dit bevestigt de verantwoordelijk wethouder voor armoedebeleid en participatie Bart de Leede in het programma Vlaardingen Vandaag.

De regelingen digitaal vinden op de website is volgens het rapport van de kinderombudsman niet goed georganiseerd. Het zou eenvoudig moeten zijn om dit op korte termijn aan te passen maar volgens De Leede moet dit nog uitgewerkt worden. “We nemen de aanbevelingen over maar stellen ook vast dat veel mensen wel al gebruik maken van de bestaande regelingen. Ik kan niet toezeggen hoelang het duurt, maar we gaan kijken hoe we het in orde kunnen maken.”

IJskast
De wethouder geeft in het interview aan dat aanpassingen een ‘quick win’ worden genoemd, maar stelt dat er tijd nodig is om de uitvoering te realiseren. “De plannen zitten niet in een ijskast en we zullen tot uitvoering overgaan.” Overigens kon de wethouder niet goed duidelijk maken waarom er nog geen aanvraag was ingediend bij de afdeling ICT voor een aanpassing.

Jeugdparticipatie
De aanbeveling vanuit het rapport dat de jeugd in Vlaardingen onvoldoende participeert wordt volgens de Leede zeer serieus genomen. “We hebben het in Vlaardingen niet goed voor elkaar en zullen met nieuwe initiatieven moeten komen om een succesvolle participatie mogelijk te maken. We zullen ook kijken naar andere gemeentes, zoals Rotterdam en Hellevoetsluis, waar de jeugd wel succesvol participeert.”

Beluister hier het hele gesprek met Bart de Leede in Vlaardingen Vandaag: