60 uur taakstraf voor Vlaardinger die dreigt Stadhuis en huisarts in brand te steken

Een 40-jarige Vlaardinger heeft in maart meermaals gedreigd met het in brand steken van het stadhuis. Ook dreigde hij met het in brand steken van een huisartsenpraktijk en het mishandelen van medewerkers van Stroomopwaarts, de huisartsenpraktijk en de gemeente.

De teksten van de Vlaardinger zijn kleurrijk maar ook angstaanjagend. “Ik draai door en steek volgende week vrijdag het stadhuis in brand”, mailde de Vlaardinger. Die ook aankondigde zichzelf in de brand te steken. De man was op zoek naar geld, maar kreeg nul op het rekest. “Als ik morgenochtend €100,- heb, hebben jullie 7 dagen. Op 31 maart, en ik heb nog een brief waarmee ik naar een advocaat kan. Staat het stadhuis waarin jullie zitten in de brand.”

Bij de huisartsenpraktijk dacht de Vlaardinger dat het aankondigen van brandstichting ervoor zou zorgen dat hij ermee weg zou komen. “Ik kan dit weekend jullie praktijk in de brand steken en daarvoor niet veroordeeld worden. Met gemak.” Uiteindelijk stond de Vlaardinger zonder brand te stichten alsnog voor de politierechter.

Het oordeel van de politierechter was 60 uur taakstraf waarvan 20 uur voorwaardelijk.