207.000 euro voor onderzoek long-COVID klachten

Alhoewel de aantallen van coronagevallen op dit moment weer dalen hebben sommige patiënten na het doormaken van corona langdurig aanhoudende klachten.

Extreme vermoeidheid, benauwd zijn en concentratieproblemen zijn voorbeelden van deze klachten. In de volksmond staat dit beter bekend als ‘Long-COVID’. Een sluitende verklaring van deze langdurige klachten is nog niet gevonden. Tot op heden zijn er geen duidelijke diagnostische criteria, behandelingen en follow-up mogelijkheden voor Long-COVID.

In de regio Rijnmond slaan de ketenpartners hun handen ineen om dit gezamenlijk te onderzoeken in de CO-RRECT studie. Op 16 november 2022 ontvingen Franciscus Gasthuis & Vlietland en Erasmus MC voor de CO-RRECT studie via de Stichting BeterKeten een subsidie van €207.000. Met dit bedrag kunnen zij het onderzoek starten. ‘Samen met alle betrokkenen inventariseren we welke behandelingen voor long-COVID worden gegeven. Wat werkt verwerken we in een gepersonaliseerde behandelwijze op maat voor de patiënt. Daarmee verbeteren we de zorg in onze regio’, aldus hoofdonderzoeker Gert Jan Braunstahl.

Bron en volledige artikel: https://www.franciscus.nl/nieuws/nieuws-item/t/207-000-euro-voor-onderzoek-long-covid-klachten