11 tot en met 15 april: nachtafsluitingen op- en afrit Vlaardingen en A20

Voor de komst van de Blankenburgverbinding wordt de A20 verbreed van twee naar drie rijstroken per richting.

Van half april tot begin juli worden de schermen verplaatst die bij de af- en oprit van de Holysingel langs de A20 staan. Van 11 tot en met 15 april wordt bij de af- en oprit een veilige werkruimte gemaakt en worden tijdelijke geluidsschermen geplaatst. Hiervoor zijn afsluitingen noodzakelijk.

Voor het verplaatsen van een geluidsscherm langs de oprit vanaf de Holysingel naar de A20 richting Rotterdam is deze oprit momenteel versmald naar 1 rijstrook. Op de rechter rijstrook is werkruimte, het verkeer rijdt op de linker rijstrook. Tussen 11 en 14 april wordt in de avond en nacht de situatie aangepast. De linkerrijstrook wordt dan werkruimte, het verkeer rijdt via de rechterrijstrook naar de A20. Hiermee wordt ruimte gemaakt om ter hoogte van de oprit het geluidsscherm langs de A20 te verplaatsen. Op donderdagochtend 14 april is er een nieuwe verkeerssituatie bij de oprit, waarbij verkeer anders moet invoegen. 

Van 11 tot en met 13 april zijn af- en oprit 9 Vlaardingen (Holysingel) van de A20 richting Rotterdam afgesloten tussen 21.00 uur en 5.00 uur. Verkeer voor de afrit wordt omgeleid via af- en oprit 11 Schiedam. Verkeer voor de oprit naar A20 wordt omgeleid naar oprit 10 Schiedam-Noord.  

Op donderdag 14 en vrijdag 15 april wordt ter hoogte van de Holysingel een tijdelijk geluidsscherm op de A20 geplaatst. Dit scherm beperkt geluidsoverlast van verkeer tijdens het verplaatsen van het bestaande geluidsscherm. Voor deze werkzaamheden is op beide dagen de A20 richting Rotterdam van 22.00 tot 5.00 uur afgesloten tussen oprit 7 Maassluis en afrit 9 Vlaardingen (Holysingel). De opritten in Maassluis en bij de Marathonweg gaan al om 21.00 uur dicht. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N223 en de A4. Lokaal verkeer wordt omgeleid via Laan 1940-1945, Maassluissedijk en Burg. Heusdenslaan.  Meer informatie over de werkzaamheden, de afsluitingen en omleidingen vindt u op www.blankenburgverbinding.nl/a20 .