100 mooie plekken in Vlaardingen

Recent heeft Jan Anderson, van het gelijknamige streekmuseum, een boek aan burgemeester Bert Wijbenga overhandigd met hierin 100 bijzondere plaatsen in Vlaardingen. “Dit is geen geschiedenisboek, maar dit zijn 100 verhaaltjes van een grootvader aan zijn kleinkinderen”, schrijft Anderson in het voorwoord. De bundel is samengesteld vanwege de viering van 750 jaar Vlaardingse stadsrechten in 2023.

Er valt van alles in te lezen. Bijvoorbeeld over de Oude Haven, waar ooit gekaakte en gezouten haringen aan wal zijn gebracht, maar ook over de opmerkelijke nieuwbouw van de Westwijk, waarvoor belangstelling was uit binnen- en buitenland in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Hans Bakker, Paul Meuldijk en Frans Assenberg maakten de foto’s en Assenberg voorzag alle plekken van achtergrondinformatie. Het boek is te koop voor 750 eurocenten in het Streekmuseum Jan Anderson, bij de VVV (in Museum Vlaardingen) en bij Bruna op De Loper.

Bron: https://www.vlaardingen.nl/Organisatie/Nieuws_en_actualiteiten/Nieuws/Jan_Anderson_presenteert_100_mooie_plekken_In_Vlaardingen