Nieuws

Duikteam zoekt sporen voor moordonderzoek

Redactie |

Een duikteam is aan de Churchillsingel in Vlaardingen op zoek naar sporen voor het onderzoek naar de moord van de 64-jarige Lia Schaap. Jan V., de partner van Lia, werd als verdachte gearresteerd. Lia is waarschijnlijk zwaar mishandeld bij een ruzie. 

 

De vrouw werd op maandag 4 december om het leven gebracht in seniorencomplex Hoylede in Vlaardingen. Hulpdiensten troffen de vrouw zwaargewond aan. In het ziekenhuis overleed ze aan haar verwondingen. Het recherche team onderzoekt de zaak. 

Nieuw KFC filiaal in Vlaardingen

Redactie |

De gemeente Vlaardingen heeft groen licht gegeven voor het verkopen van een stuk grond aan KFC in Vijfsluizen. Het bedrijf wil een restaurant maken met een drive-trough en een reclamemast. Ook maakt de gemeente geld vrij voor een parkeerplaats.

 

Ondernemers in de omgeving zijn niet blij met de komst van KFC. Ze verwachten dat de veiligheid in het verkeer zal afnemen en dat er veel afvaloverlast is. De rechter moest besluiten dat het plan door mag gaan. Het is nog niet duidelijk wanneer het restaurant de deuren opent. 

Oliebollenloop voor een goed doel

Redactie |

De traditionele Oliebollenloop op 30 december op het complex van de atletiekvereniging Fortuna wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door het Vlaardingse goede doelen Team 101. De opbrengst gaat naar de Stichting ForMe. Deelnemers kunnen zich voor deze Oliebollenloop per mail inschrijven voor de 1000 of 3000 meter op de atletiekbaan in de Broekpolder.  De eerste serie start om 11 uur. Deelname kost € 5,- inclusief een oliebol. Tevens zijn oliebollen en koek-en-zopie te koop. Inschrijven kan via website van Fortuna: www.avfortuna.nl.

Splash Sensation wintereditie in De Kulk

Redactie |

Na de succesvolle Splash Sensation zomereditie, staat in de kerstvakantie voor de Vlaardingse jeugd de winter uitvoering op het programma in het zwembad De Kulk. Van 27 december tot en met 29 december en van 2 tot en met 5 januari kan de jeugd terecht in het zwembad aan de Westlandseweg voor diverse wateractiviteiten, waarbij de mascotte Kulky een belangrijke rol zal spelen. De kaartjes zijn al in de voorverkoop verkrijgbaar aan de kassa van het zwembad voor € 5.50. Op de dag van het evenement is de toegang 1 euro duurder.

Daimy van Beek eist overwinning op

Redactie |

In de derde wedstrijd van de Zeeuwse crosscompetitie in Kruiningen, heeft de jeugdige en talentvolle Fortuna-atleet Daimy van Beek, de overwinning opgeëist. Direct vanaf de start nam de Vlaardinger de koppositie in en na 300 meter was zijn voorsprong op de eerste achtervolger al opgelopen tot 75 meter. Na enkele passages door flinke modderpoelen en over heuveltjes breidde hij zijn voorsprong uit. Op de laatste meters zette hij nog aan en na bijna duizend meter passeerde hij de finish in een prachtige tijd van 4 minuten en 16 seconden en 22 seconden voor op de nummer twee.

Volksbos groeit door met boom van Arnout Hoekstra

Redactie |

Ter herinnering aan het feit dat 25 jaar geleden het Volksbos langs de Maassluissedijk is aangelegd, planten wethouder Arnout Hoekstra en Alex Poldervaart, conservator van Museum Vlaardingen, een nieuwe boom. Dat gebeurt op donderdag 14 december om 14.00 uur. In 1992 leidde een protestactie van veel Vlaardingers tot de aanleg van een bos op de plaats waar een vuilstort was gepland. In Museum Vlaardingen is daarover een tentoonstelling ingericht en kreeg  wethouder Hoekstra bij de opening een boom aangeboden.

Beneluxtunnel tijdelijk dicht

Redactie |

Van dinsdagavond 12 december 21:00 tot woensdagochtend 05:00 is de beneluxtunnel tijdelijk dicht voor werkzaamheden. Weggebruikers moeten rekening houden met 30 minuten extra reistijd. 

 

De toe- en afritten van de A4 zullen afgesloten worden. Via de A20 is Vlaardingen wel bereikbaar. Ook de brom- en fietstunnels blijven bereikbaar. Overdag is de beneluxtunnel weer open.

Sportuitslagen 9 en 10 december 2017

Redactie |

Vervolg sportuitslagen: Waterpolo: mannen: OZ&PC-ZVVS 21-12 en vrouwen: MNC Dordrecht-ZVVS 4-6. Voetbal: XerxesDZB-VFC(zon) afgelast en Victoria’04-Charlois afgelast. Handbal: vrouwen: SC Twist-Foreholte 20-24.

 

 

 

 

Sportuitslagen 9 en 10 december 2017

Redactie |

Voetbal: Swift-Zwaluwen afgelast, Deltasport-Bruse Boys 4-1, CWO-Sparta 5-0, Leonidas-DVO’32 3-1, SDV-Victoria’04(zat) afgelast, VFC(zat)-CION 1-1. Vrouwen: Zwaluwen-Nootdorp 15-0 DVO’32-BVCB 1-2, CION-Westlandia afgelast en Victoria’04-VEP afgelast. Korfbal: ADO-SC Twist 17-21. Volleybal: vrouwen: Move4U-RVC/Libanon 1-3 - Setstanden: 22-25/25-23/21-25 en 23-25 en mannen: Move4U-RVC/Libanon 4-0- Setstanden: 25-18/25-15/29-27 en 25-18. Sportberichten kunnen gezonden worden naar Peter Spek: email: peter@omroepvlaardingen.nl of mobiel: 06-39438850.

15e Dutch Open NKC vogelshow

Redactie |

Een kleine 900 kleurkanaries waren zaterdag te bewonderen aan de Watersportweg. In de hal van de Jeu de boulesclub hield de Nederland Kleur Kanarie Club voor de 15e de NKC Dutch Open. Een tentoonstelling met liefhebbers uit binnen- en buitenland. Vele soorten kleurkanaries waren aanwezig. Tevens was er een vogelverkoop om beginnende liefhebbers kennis te laten met deze prachtige hobby.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

Zoeken

Kijk live naar Omroep Vlaardingen