Nieuws

Kanshebbers voor een medaille

door Peter Spek

Op het Nederlands kampioenschap atletiek voor junioren, dat aanstaande weekend wordt gehouden, hebben enkele Fortuna-atleten zich voor deze titelstrijd gekwalificeerd. De Vlaardingse vereniging heeft enkele troeven in handen voor een medaille. Robin Hassing heeft zich geplaatst voor deze titelstrijd op de onderdelen 100 en 200 meter en op het kogelstoten. Jaap van Zevenbergen maakt een goede kans op een medaille op de 110 meter horden. Ook aanstormend talent Amber Aarssen maakt kans op een hoge klassering op de 400 meter horden. Misha Hollaar heeft zich gekwalificeerd voor het kogelstoten. Jelle Dijkshoorn en Devi Robbemond zijn reserve op de onderdelen speerwerpen en kogelstoten.

VL-Loggerfestival 2017

door Sander Schenkel

Het VL-Loggerfestival kende dit jaar qua weer diverse gezichten. De vrijdagavond was zonnig en helder, de zaterdagochtend en avond regenachtig, zaterdagmiddag was het veelal droog. Voor jong en oud waren activiteiten. Speciaal voor deze dag hing op de toren van de Grote Kerk de bal op als teken dat er een logger in aantocht was.

 

Op www.omroepvlaardingen.nl zijn de foto's van de zaterdag te vinden.

Loek van Zevenbergen naar EK tienkampers

door Peter Spek

Fortuna-atleet Loek van Zevenbergen vertegenwoordigt Nederland op het Europees kampioenschap tienkamp, dat aanstaande weekend in Monzón in Spanje wordt gehouden. Oranje neemt het op tegen Tsjechië, Finland, Italië, Portugal, Roemenië, Zweden en Spanje. Doel van Loek van Zevenbergen is om zijn onlangs van Roel Keus veroverde clubrecord van 7444 punten opnieuw te verbeteren.

Leerlingen PWA lopen 10 duizend euro bijeen

door Peter Spek

Kindcentrum Prins Willem Alexander organiseerde in de jaarlijkse sport- en spelweek allerlei sporten en bijzondere spelactiviteiten. De ruim 500 leerlingen deden na afloop mee aan een spectaculaire sponsorloop voor de Daniel den Hoed Stichting, met als doel onderzoek naar nog betere behandeling van kanker. De leerlingen van het kindcentrum bedachten ook zelf kleine acties om geld op te halen. Klusjes werden gedaan en cupcakes werden gebakken en verkocht. Samen met de opbrengst van de sponsorloop leverde dat het fantastische bedrag op van ruim 10 duizend euro.

Aad van Toor signeert bij Plantage Pontier

door Peter Spek

Op zaterdag 1 juli signeert Aad van Toor, alias Adriaan en broer van clown Bassie, zijn autobiografie met de titel: ‘Moe, ik kan een salto’. Aad van Toor is 25 jaar acrobaat geweest. Het jaar 2017 is voor Aad van Toor een heel bijzonder jaar. Hij is dan 30 jaar getrouwd, woont 25 jaar in Spanje en speelt 40 jaar de rol van Adriaan in de series van Bassie en Adriaan. Bovendien bereikt hij de leeftijd van 75 jaar. Kortom, reden genoeg om een boek over zijn leven uit te brengen. De signeersessie is bij boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein 33 en begint 11.00 uur.

 

Knuffelplaat week 26: Dua Lipa - New Rules

door Vincent Pronk

Mannenkoor Orpheus zoekt mannen

door Peter Spek

 

Het Vlaardings Mannenkoor Orpheus zoekt mannen. Het 45 man tellende Vlaardings mannenkoor gaat voor kwaliteit, maar de gezelligheid wordt niet vergeten met een drankje en hapje na de repetities. Oubollig is het al helemaal niet meer. Naast klassieke en geestelijke nummers worden ook opera-nummers, musicals en moderne songs gezongen. Orpheus kan nog mannen gebruiken en kunnen vrijblijvend langskomen tijdens een repetitie op dinsdagavond om de sfeer te proeven. Voorzingen is er ook niet bij. Orpheus repeteert elke dinsdagavond vanaf 19.30 uur in de Remonstrantse kerk aan de Hoflaan 39 in Vlaardingen. Vanwege de vakantieperiode weer vanaf dinsdag 15 augustus. Info: www.vmko.nl of 06-36564466.

Dinsdagochtend lopers gezocht bij Fortuna

door Peter Spek

De atletiekvereniging Fortuna is in januari begonnen met een looptrainingen op dinsdagmorgen. Steeds vaker kreeg de club de vraag gesteld of het mogelijk was om bij Fortuna ook overdag te kunnen trainen. Gebleken is dat blijven bewegen vele belangrijke gezondheids-voordelen oplevert. Er wordt in deze groep niet getraind om een bepaald doel te bereiken, maar lekker bewegen is het uitgangspunt. Er is weer plaats voor nieuwe deelnemers. Een keertje vrijblijvend meetrainen is mogelijk om de sfeer te proeven. De start is om 10.00 uur vanaf het sportcentrum Polderpoort aan de Watersportweg. Aanmelden kan via www.avfortuna.nl of bij jan.louter@tele2.nl.

Indeling waterpolosters ZVVS

door Peter Spek

De vrouwen van de waterpoloclub ZVVS zijn in het nieuwe seizoen in de eerste klasse ingedeeld met een aantal bekende  ploegen zoals MNC Dordrecht, Swol 1894, Katwijk, VZV, BZ&PC, Livo en VZV Njord. De Vlaardingse ploeg wist zich in het afgelopen seizoen, na een moeilijke start, op te werken tot een goede middenmoter. In het nieuwe seizoen degraderen drie teams. De competitie begint in het weekend van 23 en 24 september. 

Programma Veteranendag

door Peter Spek

Het programma voor de Veterenendag op 1 juli op de locatie Lijnbaanplantsoen ziet er als volgt uit: 10.45 – 11.10 uur optreden Thalita. 11.00 uur ontvangst veteranen. 11.10 uur Thalita speelt het Wilhelmus, waarna de twee jonge Vlaardingse veteranen Maurice Remijnse en William Schippers de Nederlandse vlag in top hijsen. 11.15 – 11.20 uur Speech burgemeester Annemiek Jetten. 11.20 – 11.30 uur. Burgemeester Annemiek Jetten reikt draaginsignes Nobelprijs VN militairen uit. 12.00 – 13.00 uur optreden D’Andre Zusjes. 13.00 – 14.00 uur optreden van de Vlaardingse zanggroep Ratatouille. Van 13.00 – 15.00 uur wordt de Blauwe Hap voor Veteranen geserveerd. Overige doorlopende activiteiten: Tentoonstelling van het Veteraneninstituut. Bezichtigen 5 militaire voertuigen. Schminken voor de kinderen. Kinderhindernisbaan.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

Zoeken