Nieuws

Aanhouding met getrokken wapen

door Martijn Wessels

Donderdagmiddag is er op de van Hogendorplaan een aanhouding verricht waarbij een agent zijn wapen heeft getrokken. De verdachte in kwestie werd gezocht voor meerdere zaken. Nadat de verdachte was gezien gingen diverse eenheden van de politie met spoed ter plaatse. Omdat de man met zijn handen op de rug richting de politieagenten liep trok een van de agenten zijn wapen. De agent riep de man om op zijn knieën te gaan zitten met zijn handen omhoog. De man gaf hier gehoor aan waarna de agenten hem in de boeien konden slaan.

Duidelijkheid over geluidswal A20 bij Maassluis

door Olaf Notenboom

Aan het eind van het jaar is er meer duidelijkheid over de aanleg van een geluidswal langs de A20 bij Maassluis. Begin juni heeft de gemeente alle informatie ontvangen over kabels en leidingen. Ook zijn er gesprekken met Rijkswaterstaat geweest. Diverse externe partijen zijn geïnteresseerd om deze wal aan te leggen. D66 wil weten waarom het proces zoveel tijd in beslag neemt. De partij krijgt van het gemeentebestuur te horen dat dit te maken heeft met een doordachte voorbereiding. 

ONS.Vlaardingen wil actie burgemeester

door Olaf Notenboom

Bewoners van de Nieuwelaan en de van Riebeeckstraat klagen sinds 2012 over de onleefbaarheid in hun buurt, omdat zij zich in de steek gelaten voelen. ONS.Vlaardingen wil daarom dat de burgemeester de hele dag voor toezicht zorgt. Bewoners vertellen over drugs dealen, gebruiken en aanbieden aan kinderen in de speeltuin. Sinds gisteren wordt bekeken of er via de rechter iets gedaan kan worden aan de situatie, maar bewoners zijn bang dat het fataal fout kan gaan.

Fietsende oogtest in Rotterdam

door Olaf Notenboom

Op maandag 21 augustus vanaf 10 uur vindt er een fietsende oogtest plaats op basisschool de Passe Partout in Rotterdam. Met deze oogtest wordt er aandacht gevraagd voor het belang van goed zicht in het verkeer en op school. Uit onderzoek blijkt dat 25% van de ouders met kinderen tussen 0 en 12 jaar aangeeft dat de ogen van hun kinderen nog nooit zijn gecontroleerd, terwijl één derde van de kinderen die getest wordt een oogafwijking blijkt te hebben.

Conny Boer-Buijs sluit WK af

door Peter Spek

Met een vierde plaats op de 50 meter vrije slag sluit Conny Boer-Buijs het voor haar zeer succesvolle wereldkampioenschap af en laat uit Hongarije weten, na al die inspanningen in de afgelopen week en de heersende warmte, erg vermoeid te zijn en laat de 400 meter vrije slag, die voor zondag, op de laatste dag van deze titelstrijd op het programma stond, schieten en keert terug naar huis met in haar bagage één gouden, twee zilveren en één bronzen medaille.

Vierde plaats voor Conny Boer-Buijs

door Peter Spek

Het is Conny Boer-Buijs niet gelukt om haar inmiddels indrukwekkende reeks van vier behaalde medailles op het wereldkampioenschap zwemmen voor masters in Boedapest nog verder uit te breiden. Op de 50 meter vrije slag tikte de ZVVS-zwemster als vierde aan in de tijd van 33.02 seconden. Conny Boer-Buijs moest twee Amerikaanse zwemsters, Laura Val en Jacki Hirsty met respectievelijk 30.30 seconden en 30.81 seconden en de voor Zwitserland uitkomende Regula Steiger met 32.60 seconden, voor laten gaan.

Jetten verwerp kritiek Boers

door John T. Knieriem

Burgemeester Jetten verwerpt de kritiek van Ron Boers van ONS Vld. dat er niet meer geklaagd kan worden. "De gemeente ontvang 14.000 meldingen en 95%  wordt binnen 3 dagen verholpen" zo meent zij. Als er klachten blijven dan kunnen de raadsleden zich bij het college blijven melden.  

Vierde mondiale medaille voor Conny Boer-Buijs

door Peter Spek

Conny Boer-Buijs heeft opnieuw een medaille veroverd op het wereldkampioenschap zwemmen voor masters in Boedapest. Na haar gouden medaille op de 3 kilometer open water zwemmen, de zilveren medaille op de 800 meter vrije slag en de bronzen plak op de 100 meter vrije slag, tikte de ZVVS-zwemster als tweede aan op de 200 meter vrije slag in de tijd van 2.43.47 minuten. Conny Boer-Buijs ging als snelste de series in, maar moest uiteindelijk de Amerikaanse Jacki Hirsty met 2.33.88 minuten voor laten gaan.

Nieuwe directeur Waterweg wonen

door John T. Knieriem

Marieke Kolsteeg is per 1 september de nieuwe directeur-bestuurder van verhuurder Waterweg Wonen in Vlaardingen. Kolsteeg is nu nog Directeur bij Woonbron Rotterdam. Zij volgt Directeur-bestuurder Harrie Bosch op bij Waterweg Wonen die met pensioen is gegaan.
Zij verzorgde voor Woonbron onder meer de inbreng aan het Nationaal Programma Rotterdam Zuid.
Woningcorporatie Waterweg Wonen verhuurt ruim 11.000 woningen in Vlaardingen en is daarmee de grootste sociale verhuurder.

 

Aantal straatroven verdubbeld

door John T. Knieriem

Het aantal straatroven in Vlaardingen is in het afgelopen jaar meer dan verdubbeld.  Ook het aantal bedreigingen waarvan aangifte werd gedaan is gestegen met meer dan 10%.

In totaliteit daalde de aangegeven criminaliteit in Vlaardingen het afgelopen jaar met 18%. Met name het aantal diefstallen van en uit auto’s daalde. Hier was een daling te zien van 38%. Het aantal overvallen met geweld daalde met 40%. Dit blijkt uit door de gemeente bekend gemaakte cijfers.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

Zoeken